onsdag 19 april 2017

Dammen, 18 och 19 april

Det blev två besök vid Dammen den här veckan, tisdag och onsdag. Skälet till det var att jag inte såg någon knipa på tisdagen och ville se om det var tillfälligt. Det var det. På onsdagen fanns ett par där som såg hemmastadda ut.
Hundratals bilder blir det och svårt att sortera och välja. Men tror jag har hittat en rutin för det. Inte minst att vänta minst en dag för att välja bilder - när alla misslyckade, mindre lyckade och dubbletter är bortsorterade.
Fotar ju en del på vägen till och från Dammen. Gör ett eget inlägg av dessa.

Var vid Dammen drygt en halvtimme på tisdagen, mellan halv tio och tio. Tre grader på termometerns plussida men kallt och blåsigt. Mest sol dock. Kunde räkna in fyra par: Gräsänder, sothönor, rörhönor och till min förvåning och extra glädje - krickor. Men, alltså inte minsta skymt av någon knipa. Blev lite förvånad hur stark saknad jag kände över det...

2017-04-18
 
Rör mig försiktigt för att inte störa. Men inte ens
rörhönorna verkade bry sig det minsta att jag var där.

 

Sothönorna är klart svårast att få bilder med skärpa på.
Nog mer beroende på fjäderdräkten än att de är i ständig rörelse.

 
Herr och fru kricka




 
 
Var tidigare på onsdagen. Strax före åtta på morgonen. Minus en och en halv grad. Vindstilla. Sol. Och större delen av Dammen var istäckt. Det första jag såg var kniporna. Hanens vita syns bra på håll. Ingen aning om vad dom gjort under natten, eller tidiga morgontimmar, men de flög snart från vaken dom delade med sothönorna och somnade i solen i en annan vak.
Någon kricka syntes inte till. Kanske är de morgontrötta... eller hade redan ätit frukost... eller var ute på vift...
 
2017-04-19



 


 
 
Grönaste fötterna av alla i dammen. Och nog de största
i förhållande till kroppen.

 
Bonus blev en gulsparv i nedre högra hörnet av det här fotot.
 
 
 


2 kommentarer:

  1. Jeg har blitt så inspirert av dine bilder fra dammen at jeg har planlagt min egen utflukt til en fugledam i morgen! Gjett om jeg gleder meg?

    SvaraRadera
  2. Spännande! Jag hoppas det finns många arter där. Det mest spännande med dammen (förutom att jag hoppas på småttingar)är att följa samma fåglar. Jag är INTE fågelskådare men älskar att fota fåglar :)

    SvaraRadera