torsdag 13 april 2017

Tranor och gäss...

Har ägnat någon timme åt att gå igenom minneskortet och ta bort bilder. Här kommer några av de sparade och inte tidigare visade. Fotade mellan 24 mars och 6 april.





 
 



 


 
 
Fickparkering i vassen vid Vendelsjön där jag
hoppas få se gässlingar längre fram.




 

4 kommentarer:

  1. Fascinerende traner. Må nok sjekke opp om det er noen i nærområdet mitt også...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja tranor är spännande. Har du sett några i omgivningen hos dig?

      Radera
  2. Jag har varit ute och åkt lite och faktiskt spanat från bilen, framförallt där jag tidigare år sett en del fågel, inklusive tranor. Men icke. Några gäss och betande sångsvanar visserligen, men inte särskilt många och bara vid ett par tillfällen.
    Skönt då att se på dina bilder och inse att de allihop finns. :) Om än inte just där jag far fram.
    Fascinerande bilder, framförallt tycker jag att tranorna är så fascinerande. Så stor kropp och så de där märkliga benen ... tänk att de klarar att "administrera" dem... :D
    Jag gillar gässen också - och din nya kamera, :)
    Berit E

    SvaraRadera
    Svar
    1. Svårt det där med fågelspaning! Tror att tiden på dagen kan vara betydelsefull. Tidiga mornar - tidig fm tycks mig den bästa tiden. Ser inte på mig själv som fågelskådare. Lär mig efterhand jag snubblar på någon ny och (än så länge) söker jag inte upp nya platser att skåda/spana på. Men onekligen ställer min nya kamera krav på vidgade vyer i fotandet, men om det blir fåglar... Det får ge sig, som det mesta här hemma när krav på än det ena än det andra inte längre finns, absolut en fördel med att ha gått i pension :)
      /g

      Radera